Cómo elegir las gafas perfectas según tu rostro

Hoe u de perfecte bril voor uw gezicht kiest

Een bril is niet alleen een hulpmiddel om het gezichtsvermogen te verbeteren, maar ook een modeaccessoire dat uw stijl en persoonlijkheid kan versterken. Het kiezen van de juiste bril gaat echter verder dan alleen het zoeken naar een aantrekkelijk ontwerp. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de vorm van uw gezicht om de bril te vinden die het beste bij uw gelaatstrekken past. Om te zien welke bril het beste bij jouw gezicht past, ga naar gafasdeoptica.com

In dit artikel leiden we u langs de verschillende gezichtstypes en geven we u handige tips voor het selecteren van de perfecte bril om uw natuurlijke schoonheid te benadrukken. Voor meer informatie over dit onderwerp kun je onze Instagram bezoeken.

1. Rond gezicht: als u een rond gezicht met zachte wangen en een ongedefinieerde kaaklijn heeft, is het ideaal om een ​​bril te zoeken die u helpt uw ​​gezicht te verlengen en te verfijnen Vierkante of rechthoekige monturen met steile hoeken kunnen de illusie wekken van een langer, meer gedefinieerd gezicht. Vermijd ronde monturen, omdat deze de ronding van uw gezicht benadrukken.

2. Vierkant gezicht: Voor vierkante gezichten met een hoekige kaak en een breed voorhoofd is een bril die harde lijnen verzacht en rondingen toevoegt de beste optie. Zoek naar ronde of ovale monturen die uw gelaatstrekken verzachten en een harmonieus evenwicht creëren. Vermijd vierkante of rechthoekige frames, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat uw gelaatstrekken er te stijf uitzien.

3. Ovaal gezicht:Het ovale gezicht wordt beschouwd als de meest evenwichtige en veelzijdige gezichtsvorm, omdat vrijwel elke brilstijl er goed op staat. Om het beste uit deze gezichtsvorm te halen, kunt u echter kiezen voor een bril met een breed montuur dat niet breder is dan het breedste deel van uw gezicht. Monturen in piloten- of cat-eyestijl zijn uitstekende opties om uw natuurlijke kenmerken te benadrukken.

4. Lang gezicht: Als u een lang gezicht heeft met een hoog voorhoofd en een smalle kin, zoek dan naar een bril die breedte en balans aan uw gezicht toevoegt. Retrostijlmonturen met details aan de bovenkant kunnen helpen de lengte van uw gezicht visueel in te korten. Vermijd monturen die te smal of te klein zijn, omdat uw gezicht er daardoor nog langer uit kan zien.

5. Hartvormig gezicht: voor hartvormige gezichten met een breed voorhoofd en prominente jukbeenderen die taps toelopen naar de kin, bril die sterk>de balans in evenwicht houdt bovenste en onderste deel van het gezicht zijn ideaal. Kies voor ovale monturen of monturen in pilotenstijl die breder zijn aan de onderkant om visueel gewicht toe te voegen aan het onderste deel van uw gezicht. Vermijd monturen die aan de bovenkant te breed zijn, omdat deze de breedte van uw voorhoofd kunnen accentueren.

Back to blog